Pridam sa ktomu ja by som uz nikdy neposielal listom/balikom obycajne lebo mam velmi zle skusenosti to len kvoli de***nej poste . Po druhe ja by som nikdy neposielal bez poistenie nad 100€ to uz je riziko max 10€-20€!
Po trietie velke baliky sa posielaju len doporucenym to by som ja neurobil ze len balikom obycajne este do inej krajiny.
Este ze peniaze by som nikdy neposielal do inej krajiny este nad 100€ toje fakt ze velke riziko!
Najlepsie asi pouzivat PAYpa.
To poistene je vela krat zbytocny priplatok a hlavne nie vsetky krajiny aj v ramci EU maju dovolene poistenie...
Stalo sa mi v minulosti ze som posielal poisteny list do australie. Bezproblemove dorucenie za 11dni.
O polroka na to som posielal dalsi taky isty list. a ten sa vratil naspat s odovodnenim ze nedovolena sluzba. Skratka Australia zrusila poistene listy (ale balik poslat vies)... Toto iste ma tusim aj USA a par dalsich krajin.
Tabulky s dovolenymi sluzbami si vies stiahnut priamo na stranke posty.
Pre mna je dvolezity hlavne TRACKING a hlavne ako to zabalis.
Teraz
vsetci citajte a berte si to prosim radu.
Je mozne ze sa Vam sa to nikdy nestane.
3x sa mi stalo (pri predaji aj kupe) pri doporucenej zasielke do/zo zahranicia.
Skratka klasicka krabicka, oblepena paskou..na vrchu prelepena jedna A4 s adresami a aobsah chybal!!! ..
Bola otvorena spodna cast krabice a vybrakovana cast obsahu... a zalepena naspat. Takuto vec by som si nikdy nepomyslel.
A toto sa ani vyreklamovat neda, predsa som zasielku podpisal, prevzal a vsetko vyzera byt ok. Az doma sa prekvapim.
Odvtedy som naucil vsetko balit do
baliaceho papiera...aj ked su to navyse gramy k celkovej vahe . Ale je to 100x lepsie ako 5x vrstva lep. pasky.
PS. Obe zasielky z predaja sa staly Kanadskym zakaznikom.