Toto sa mi objavilo pri objednavke, ktoru som dostal z USA. To platim ja??? ZA CO??? Doteraz som to tam nikdy nemal, bolo tam N/A. Kurvy TLG, nech mi este niekto tu obhajuje toto ich konanie, tak uz sa nezdrzim! Tak len upozornenie pre ostatnych predajcov na BL, aby dali bacha - zacina sa zrejme kasirovat aj pri objednavkach z USA!
(Odkaz na prílohu)
- kam išla objednávka ? Bricklink automaticky vybera dan zatial len v 2 statoch USA California a Connecticut. ALE dá sa to manuálne nastaviť aj pre iné štáty USA.
- viac info k americkej dani
https://www.bricklink.com/help.asp?helpID=2467- tak či tak z princípu sales tax, aj v helpe aj keď sa pozreš na európsky shop z amerického účtu vidíš že daň sa dáva navyše na cenu produktu a poštovného napr "Order Total
EUR 35.00 + S&H + Tax"
- ak to nesedi tak je problem s výpočtom a treba to reklamovať, ale treba najpr porovnať cenu tak ako si ju mal v inventári plus poštovné čo si zadal, nie porovnávať voči nejakým súčtom na faktúre. Tj či si dostal to čo si písal že chceš nie to čo systém vypočítal.
No pekne. A toto bude aj pri Velkej Britanii teraz, spravne?
Uz ked sa tam objavila ta sprava, ze Lego kupuje Bricklink, niekedy pred cca rokom ci kedy to bolo, tak bolo super citat tie reakcie Asi 99,99% boli negativne, ze sa teda nemame na co tesit. Ten zvysok bol papluh a spol
Milujem mrmlanie od ľudí čo si nevedia prečítať veci čo ovplyvňujú ich (neoficiálne) podnikanie.
Ak splníš podmienky na automatický výber (študuj) tak BL bude podobne ako pri americkej sales tax vyberať britskú VAT
navyše k cene objednávky. Zatiaľ ale nevyberá takže sa sám musíš zariadiť podla Bristkých post-brexit zákonov (študuj študuj)