Cele je to podla mna pofiderne. Cele je to postavene na udajoch z BrickPickeru a ten nema o vsetkych setoch udaje. Napriklad u starych Maersk setoch tam ma hodnotu nula len preto, ze sa ziadny nevyskytol v ich dosahu informacii. Co je logicke - stare Maersk sety v MISB stave sa objavia 1x za rok na ebay a cena ide niekedy aj nad 3000.- €. To samozrejme BrickPicker nezachytil, tak si mysli ze to nema hodnotu.
Mna osobne dost prekvapuje a dojima, ze zrovna SW modely, Cafe Corner a Taj Mahal su tie TOP.
Tu je vidno, ze to je ciste o biznise a nie o LEGU. Len preto, ze to ma najviac dielov, tak je to TOP - pretoze to logicky stoji najviac. Rovnaky osud caka Helicarier a GB Headquarter (za to dam ruku do ohna). Dobre, povedzme ze Falcon je pekne prepracovany, Tah Mahal vyzera efektne. Ale Cafe Corner? Death Star???
Dojal ma aj bod 3. v odporucaniach - investovat do setov vydanych po roku 1999 a neinvestovat do setov vydanych pred rokom 2000. Je vidno, ze autor bude asi nejaka mlada generacia, napichana zo sucastnej produkcie TLG, resp. je to zasa ciste o biznise, kedze po roku 2000 sa zacali robit drahe exkluzivne sety. Ako sorry, ale pre mna ako
AFOLa (!!!) ma OVELA vacsiu hotnotu trebars Paradisa v MISB, Airport Shuttle v MISB, alebo promo set zo 70., 80. rokov v MISB, ako nejaky Cafe Corner (a to ho vlastnim).
Co tym chcem celym povedat - cely clanok nabada k tvrdemu biznisu s LEGOm, na ktory doplatime LEN my AFOLy! Pretoze sa do LEGA zacnu montovat kadejaki kseftari, co nemaju k LEGU absolutne ziadny vztah!