Co to je aiiloch ?
Já myslím, že nasazují nesmyslné ceny. Chápal jsem to u licencí, ale proč teď brutálně zdražují sety, které pod licencí nejsou, to mi hlava nebere. Jinde se tu diskutovalo o novém HP Vlaku. Mně třeba absolutně HP nebere, naopak mne obtěžuje, už jsem byl dospělý, když vypukla HP mánie. Rád bych si koupil hezký model lokomotivy, za cenu za jakou se kdysi prodával Emerald Night, nebo teď nedávno Krokodil (který byl v prodeji tak krátce, že jsem ho za normální cenu nestihl.)tzn. něco kolem 100€/2463CZK. Chci prostě hezký model vlaku, bral bych třeba ten Orient Express (což je opravdu vlak a ne služba, dokonce ve velmi atraktivních barvách - royal blue a beige), Big Boye, Br-52 atd... nebo moderněji udělaný Santa Fe atd... ale oni místo toho udělají obří metrový vlak (tipuju, že to bude velké přibližně jako BR-52 1/35, hodí na to licenci, figy a voilá - 500€...) Už cca 250€ je docela dost, teď teda čekám s obavami na ten hrad (a pořád nic.) Horská dráha mne nezajímá, nikdy jsem na ni ani v reálu nejel, nesbírám to, už předchozí byla drahá, tipuju, že tohle je dost specifické zboží, pro specifické zběratele, docela by mne zajímalo, kolik lidí staví v reálu "Matějskou", ty modely jsou obrovské, drahé, náročné na prostor a zase takové terno to není, ale asi to své fanůšíky má, když v tom LEGO pokračuje... (Ale někdy blbě, viz. Strašidelný dům č.2 kde z něj udělali atrakci z pouti, místo opuštěného baráku s duchy (a bez duchů... - teda těch svítících, co v původním strašidelném domě byly.)
Já si občas něco koupím, vesměs ve slevě, letos čekám hlavně na hrad, prý bude i reinkarnace Classic Space, ale pokud to budou dělat všechno za desítku, tak ať si to nechají... Zas takový NERD abych jim ty peníze mýrnix týrnix nechával, nejsem. Pokud jim půjdou tržby dolů, budou se muset chytit za nos...