Tak tohle je po všech retro setech jednoznačné zklamáni - ať jde o Galaxy Explorer, Barracudu, LionCastle... tak vždy šlo o rozvinutí tématu a přetvořeni původni hračky v model. Tady někdo vzal starý set, nahradil základovou desku základnou z kostek, přidělal pidi loďku a jinak replikoval starou hračkoidní pevnost - v hračkoidni pevnost... Barracuda stála svého času stejně a nabidla zajimavý ostrov plus nejhezči lego plachetnici ever... Jako WTF... Měli radši udělat pořádny bitevnik, nebo aspoň velkou pevnost... nebo ještě lépe - velkou pevnost s bitevnikem a ne skoro repliku stareho setu akorát s přidaným dungeonem... Tady si počkam na slevu a radsi zkusim ulovit bricklink pevnost Black Falconů... Jsem zvědav na reakce a prodejnost, podle mne je to pěkně velký krok zpét a slušela by tomu o 50€/1500CZK menší cenovka.
Že tam jsou ženské ksichtiky neřešim, nahradit je mužskými je dilem okamžiku, ale chybí tam kapitán Roger Redbeard...
Takhle to budi dojem, že za admirálem jede jeho milenka....
Obrázek na krabici, kde admirál hoduje s ženskými v uniformě- jako budi to úsměv ( Že by kurtizány převlečené za vojáky ? )
By je neubylo kdyby tam šoupli žraloka ( v originále sice neni ale...)...a červenýho papagája...
V podstatě mi vadí, že tam nedali ubikace pro mužstvo.. jako v nèkterých MOC... ale tak do modularu snad půjdou snadno dodělat...
(Jasnè hrad taky nemá kasárny a je mnohem větší, ale obytné prostory má, tady není nic (sklep se sudem...))
A ta galleona je zkopirovaná z Imperial Trade Post, který ovšem ovládali červeni a ne modři.
Barracuda Bay byla ovšem nápaditějši (latrina, ubikace, výčep, kajuta se sochou atd...)