Mozno by sme to tu dodovi nemali špiniť a presunúť to do správnej témy
Hmm... smutne. Ale cena navodu 25€ mi uz pri vsetkej ucte pride dost. Inak tu autor povodneho modelu testuje jeho vytvor od Lepinu.
Treba si to dať do súvislostí
- na to potrebuješ cca 70% jednej GT3 čo tvorí 60% toho McL a ďalších 40% ťa bude stáť na BL rádovo 350Eur.
Takže návod bude tak 5% z ceny MOCu, čož nieje až tak veľa.
- neviem tam nájsť koľko ľudí to kúpilo, ale pri tých cenách a tom, že môžu ísť za oveľa menej za zlodejmi netipujem že ich bude nejaké trojciferné číslo. Ak si zobereš, že na tom robili dvaja západniari, pri ich šikovnosti ich hodinová mzda v normálnej robote bude aj cez 30e. A spraviť taký návod je niekoľko desiatok hodín.
takže ak tomu niekto venuje čas a podstúpi riziko, tak ak si tým zarobí 1 či 2 či 3 krát toľko či v práci, tak prečo nie ?
Maju veci, za co zaplatili...mam doma dva modely, ktore oficialne kupili....a tiez mam v plane ten McLaren...myslim si, ze kvality kociek bola skoro zrovnatelna...ale teraz je uz totozna z kvalitou lega
Je to LEPIN a hovoril som o LEPINe. Ale k tomu XinBao, ako napísal jeden z MOCerov čo im predal dizajny, čo mal robiť ? Keď už raz bol v hladáčiku tak buď z toho niečo mať alebo to skončí pod LEPINom (rovnaký vlastník) bez ničoho ...
Uz som to pisal viackrat: neuznavam to, ze cinania pokradnu know-how od koho sa len da, zacnu vyrabat bezhlavo a hned predavaju...ale treba si uvedomit to, ze zijeme v demokracii, kde ked dam na predaj prip.zadarmo svoj navod na net, tak nemozem ocakavat, ze si vsetci budu vazit moje "duchovno" a nikto moje napady nespenazi...
Za prvé neviem čo to má spoločné s demokraciou ? Najmä ak to kradnú firmy z a kryje ich totálne nedemokratický systém...
Za druhé narozdiel od zaparkovaného auta ktoré ide zamknúť ( čo je nie alternatíva ale hlavné riešenie) neviem ako by si chcel aby niekto zverejňoval akékoľvek svoje diela pokial nieje krytý nejakou korporáciou a jej právnikmi (a ako vidieť u TLG ani to im moc nepomáha). Inými slovami, nikto by nič nepublikovat a potom by ste nadávali ako návody skrblia pre seba.
Základ je nerobiť ani takúto tichú podporu tým, že konštatujem že je to "oakávané a bežné".
Jednoducho každý kto si to kúpi, bez toho aby zaplatil aj návod autorovi v podstate okráda spolu-AFOLa
(ignorujme teraz vlastníka značky a LEGO lebo to sú zlé, zlé nenažrané korporácie a tak im treba...)