Takze popisem podrobnejsie postup:
Po vybrati tovaru som pokracoval na checkout. Je moznost vybrat sposob dorucenia standardne alebo expresne, standardne dorucenie je pri objednavke nad 55 EUR zdarma. Ostatne popisem po pamati, lebo ak teraz zadavam objednavku, tak uz mi to automaticky predvyplni predosle udaje a uz nemusim „bojovat“ so systemom o spravnost udajov ako je tel. cislo. Adresu postoveho partnera som si vyhladal na strankach rakuskej posty. Zadal som ju vo formate:
Meno a priezvisko
Wunsch-Postfiliale 2421
Hauptplatz 44
Kittsee
2421
Austria
Druhy riadok som vypisal do riadku pre nazov firmy (rakusania si mozu dat lego zaslat aj do prace, preto je tam tento riadok). Tu istu adresu som pouzil ako fakturacnu.
Problem som trochu mal so zadanim tel. cisla, trosku som zmatkoval, lebo ked mi to neprijalo prvy format mojho cisla, skusal som ine. Ten ramcek bol ale stale cerveny, tak som si myslel, ze to neberie, ale v skutocnosti asi stacilo znova stlacit tlacidlo pre dalsi krok a uz by to niektory z formatov asi zobralo (musite skusat). Ja som to vyriesil tak, ze som si vyhladal rakuske tel. cislo cez google (akekolvek), zadal som ho a pustilo ma to do dalsieho kroku. Potom som sa vratil do predosleho kroku a prepisal som to tel. cislo na svoje vo formate 00421907xxxxxx. Toto zobralo a mozno by to zobralo uz aj predtym.
Dalej si uz presne nepamatam, uz bolo treba iba vybrat sposob platby, kde som pouzil svoju kreditku. Zadal som udaje, dokoncil objednavku, prisiel mi potvrdzovaci mail o objednavke, v ktorom bolo zaroven napisane, ze rezervovali prostriedky na mojom ucte, ale peniaze si zuctuju az po odoslani objednavky. Tel. cislo bolo v tom maili vo formate +430421907xxxxxx, teda mi to pridalo rakusku predvolbu, nastastie ho ale nebolo treba :).
To bolo 7.1.2016 (stvrtok). Tak som netrpezlivo cakal, ci mi nepride mail, ze moju objednavku nemozu vybavit, lebo bla bla bla. Nastastie 12.1. (utorok) mi prisiel mail s fakturou, zaroven sa mi v tento den aj zuctovala platba. Dal som tomu cas a v piatok 15.1. som isiel do Kittsee. Inak do dnes mi neprisla ziadna sprava o doruceni zasielky na tu pobocku, teda treba ist na nahodu po par dnoch. A ostatne som uz popisal, v obchode s oblecenim, ktory je zaroven aj partnerom rakuskej posty som zaplatil jedno euro a vyzdvihol si balik. Predavacky su rakusanky, ale da sa s nimi trochu rozpravat aj po anglicky. Tak snad moj navod niekomu pomoze.
Zabudol som spomenúť, že som sa už kedysi registroval v lego shope, takže som to pri objednávke už nemusel riešiť. Ale treba sa najprv zaregistrovať. A meno do adresy treba pisat bez diakritiky, lebo inak bude "zmrsene" (namiesto pismena s makcenom bude otaznik).
A este drobnost: tetusky v obchode si samozrejme pytaju obciansky, aby overili meno.