Správna otázka je či si tam kúpim niečo čo teraz nakupujem na rakúskom online LEGO Shop. Teda z pohľadu niekoho, kto s tým nekšeftuje a netočí promo sety, ale kupuje len na aktuálnu spotrebu a "do zásoby". Keď sa pozrem rok dozadu tak = Snowspeeder (v zľave) na May 4th aj kvôli BB8 promu, Diner (bez zľavy) na anniversary promo, nejaké vianočné výpredaje Caterham, nejaký Brick Friday výpredaj, MF UCS (stratený
), normál MF (v zľave) na May 4th 2017 aj kvôli R2D2 promu. Takže, v podstate kupujem len kvôli promu a v zľave. Doplnené o seasonaly a PF komponenty ako výplň, ktoré stoja rovnako (u PF asi u polovice). Zvyšok z oficiálneho zdroja si kupujem v kamennom obchode v jednom z tých 4 dní do roka kde mi to na ten jeden kus na osobnú spotrebu stačí
Samozrejme nejakého Chirona a pod sa nechystám kúpiť z online Shopu ani v AT ani na SK pokiať to nebude porovnateľné s kúpou inde. Ale kto nemá čas, možnosť atď behať po internete, prepočítavať a riskovať amazon, alebo súperiť v rýchlo klikaní ak nastane nejaká výhodná akcia, tak prečo nie.
Osobne sa to u mňa teda bude lámať na tom aké budú akcie, promá a ponuka. A či to čo chcem bude predražené oproti AT (nie všetko je). Neviem ako iní, ale ja svojmu kontaktu vždy niečo dám za ochotu, plus keby som tam nechodil nakupovať bežne aj benzín, takže nákup z AT nieje úplne bez prirážky...
Nechápem čo je za problém s tým porovnaním s Alltoys ?? Jednoducho LEGO Shop má všade oficiálne katalógové ceny.
Tak isto sa môže Nemec sťažovať že ... LEGO Shop je *** lebo tam má Galerie Kaufhof či TRU. Alebo Amík, že má Walmart, Target,...
Keď sme pri tom, skús mi dať nejaký príklad bežného tovaru kde by výrobca poddrbával predajcov tým, že by sám priamo predával pod katalógovou cenou ktorú doporučuje práve tým predajcom. A cez internet voľne dostupne každému konzumentovi, tj nebavíme sa factory shopoch kde musí prísť zákazník priamo na jedno konkrétne miesto...
Takže treba oddeliť Shop od katalógových cien.
Cenotvorba tých katalógových je asi z kryštálovej gule v LEGO plaste, láme svetlo podľa uhla pohladu...