... Zacnem tym, k comu mam silnu citovu vazbu, a to setom 6990. V 80. rokoch som po nom strasne tuzil, krelil som si ho, vyrabal som si kolaze z jeho fotiek. U nas bol ale nedostupny. ...
Tak nad týmto setom som ako malý doslova slintal. Nejaké legokatalógy sa ku mne dostali ešte predtým než som mal prvú stavebnicu. Rodinný známi mali o niekoľko rokov staršie deti ako som bol ja, boli majetnejší a chodili do zahraničia. O legu som sa dozvedel u nich keď sme boli na jednej z návštev a potom samozrejme každý krát ako sme tam boli, som sa chcel hrať iba s legom :)To som mohol mať 4 roky a od vtedy som našim hovoril aby mi kúpili lego. Po dlhšej dobe sa teda rozhodli že mi nejaké lego kúpia, samozrejme som chcel nejaký set z modrých space, ale dostal som BASIC 550. S týmto setom som dostal aj legokatalóg v ktorom som uvidel space vlak 6990 a ten sa stal mojou najžiadanejšou hračkou ktorú som nikdy nedostal.
Otec si zrejme pamätal že som chcel ten vesmírny vlak a tak mi jedného dňa v roku 1994 priniesol náhradu - set 6991. Do dnes si pamätám cenu 5777 SKK ktorú mama ešte niekoľko týždňov predýchavala.
Tento vlak ma samozrejme potešil, ale v mojom srdci nikdy nezaplnil prázdne miesto po vytúženom 6990.
Preto ti prajem že si mal možnosť získať tento nádherný lego set a že si sa s ním mohol do sýtosti vyhrať.
A prepáč mi za spamovanie v téme o tvojej lego zbierke.