Zaverom roka sa aj moja zbierka obohatila o jeden vzacny kusok.
Pocas tohto roka som dost radikalne obmenil svoju zbierku. Predal som mnoho veci (vacsinou novsieho data) a viac sa orientoval na starsie veci. A tak sa mi podarilo este do leta zaobstarat vsetky velke Classic Space sety z prvej ery (sivo-modra). Az na jeden -
set 926 z roku 1979. Nevedel som, ze tento podla mna nenapadny set je tak tazke zohnat v akom-takom zachovalom stave. Tento set sa dokonca vyrabal v 4. variantach - 2 europske (cislo 926) a 2 americke (cislo 493). Povodne vysiel totiz s rovnou podlozkou a krater bol vybudovany z brickov. Neskor tam uz davali kraterovu podlozku a toto bola aj varianta, ktoru som ja chcel. Najvacsim problemom bolo zohnat tento set s oboma aspon nezlamanymi
antenami a neposkriabanym
brickom s potlacou. Samozrejme nepozadoval som krabicu, ani navod. Cely rok som po tomto sete patral na ebay - viackrat sa objavil, ale vzdy mu nieco bolo. Na
BL nie je sanca tento set zohnat aspon v neposkodenom stave. Kratko pred Vianocami sa vsak na ebay objavil tento set v takmer novom stave! Bolo jasne, ze o tento set sa zvedie tuhy boj. Velmi som neveril ze ho vyhram, ale nakoniec som mal to stastie a za cenu 100.- € som bol vitazom aukcie! Vcera ked mi prisiel som zasol v akom stave je! Krabica nesie zvonka sice znamky skladovania (avsak nie je nikde potrhana), ale vnutrajsok je ako novy! Vsetky diely su bez skrabancov, v top stave! Figurky maju loga ako vcera vyrobene, anteny su uplne neposkodene a brick s potlacou ako novy! Krabica obsahuje samozrejme aj vnutorny suflik, v ktorom je plastovy odkladaci box s krytom - vsetko neposkodene! Povodne som si chcel tento set aj poskladat, ale ked som zbadal v akom je stave, tak mi bolo luto ho skladat a siel rovno do archivu.
Ale raz ho asi zlozim.
Kazdopadne mam z tohto setu velku radost a je jednym z mojich najcennejsich (nie financne) v zbierke.
Dufam, ze buduci rok sa uz odhodlam a nafotim vsetky tohtorocne prirastky mojej zbierky.