Tak mi dnes prisiel dalsi prirastok do zbierky. Je to set 6980 -
Galaxy Commander z roku 1983. Roky som tento set zhanal v zachovalom stave, ale casto bol bud zozltnuty, alebo nekompletny, alebo extra drahy. Az bol v juli na ebayi okamzite na predaj v Kanade s krabicou a navodom. Vyzeral byt v dobrom stave, tak som si povedal, ze nebudem cakat. Zial zadrzala mi ho colnica a musel som vycalovat dalsich vyse 20 € DPH - za pouzite stare LEGO!
Smutne toto. No ale prisiel som domov a rozbalil balik. Krabica nie je v dobrom stave, ale na to predajca upozornoval, cize som s tym ratal. Zaujimavostou ale je, ze ide o LEGO balene spolocnostou SAMSONITE v Kanade. Do 80. rokov LEGO nevyvazalo do zamoria cele sety, ale len kocky. Krabica, vyplne, balenie - vsetko sa robilo v tovarni SAMSONITE v Kanade. Rozdiel od Europskej verzie bol napr. v tom, ze vnutorny odkladaci box je z tvrdeho plastu, a teda menej nachylneho na znicenie, ako makky plast pouzivany v Europe! Moja najvacsia radost prisla, ked som rozbalil dieliky! Osobne si myslim, ze ten set bol poskladany snad jediny krat! Vsetko ako nove, hadicka nezahnuta (na modeli ju treba zahnut), priesvitne diely bez jedineho skrabanca, potlace so Space logom - proste TOP stav! Tak si hovorim, ze za tu cenu (cca 125 € aj s colnicou) to stalo!
Paradoxom je, ze este si pamatam, ako som tento set zo svojej vlastnej zbierky predaval do Australie. Bolo to v 90. rokoch a bol to jeden z prvych setov, ktore som predal cez internet. No a na zaver este doplnim - toto je od malicka moj najoblubenejsi Space set!